+45 22 35 54 72 psykolog@maritamortensen.dk

Hypnose og hypnoterapi

Få psykologhjælp med hypnose og hypnoterapi

 

Hypnose er en tilstand af koncentreret opmærksomhed. Så enkelt kan hypnose defineres.

Denne tilstand af koncentreret opmærksomhed kan opstå spontant i dagligdagen, f.eks. når man falder i staver, dagdrømmer, er opslugt af en bog eller TV, lytter til musik, mediterer, er ved at falde i søvn eller lige er vågnet. Dette er situationer, hvor man kan komme i en trancetilstand, der kan sammenlignes med hypnose. Der kan være stor forskel på hvor dyb trancetilstanden afhængigt af hver enkelt situation og fra person til person.

Når man befinder sig i en hypnotisk tilstand, er man både afslappet og så koncentreret, at man er i stand til at indlære noget nyt nemt og hurtigt samt aflære gamle uønskede mønstre. I trancetilstanden kan man få adgang til dybere bevidsthedslag, som rummer ressourcer og kreativitet, som man ikke umiddelbart har adgang til i almindelig bevidst tilstand, og dermed er der mulighed for at opnå ny læring eller genforbinde sig med ressourcer, som måske har været gemt eller glemt.

Der er forskel på, hvor modtagelige vi er overfor hypnose. Nogle mennesker er højt hypnotiserbare, andre er lavt hypnotiserbare. Enkelte kan slet ikke hypnotiseres. At komme i hypnose er en aktiv proces, som forudsætter egen vilje og ønske.

 

Der er forskel på hypnose og hypnoterapi.

Hypnose er en tilstand af trance og ikke behandling i sig selv. Hypnoterapi er terapi, der udføres mens klienten er i trance, og hvor der arbejdes med de problemstillinger klienten ønsker at skabe ændring i forhold til. Netop det, at terapien foregår under trance, giver mulighed for lettere adgang til mere skjulte ressourcer og kreative sider, hvilket gør at klienten kan skabe drømme og mål eller kan genforbinde sig med gamle drømme og ønsker, ligesom der under hypnoterapien kan etableres konkrete og handlingsanvisende veje hen mod ønskede mål.

I trancetilstanden er man i en tilstand som gør, at man på en og samme tid har en fokuseret opmærksomhed på sin problemstilling og ønsker om forandring og samtidig er i en defokuseret opmærksomhed som er mere drømmeagtig, hvor man er i det, der bare sker af sig selv, måske i billeder, farver eller fornemmelser.

I min terapeutiske praksis anvender jeg hypnoterapi i kombination med andre terapeutiske metoder, og hypnoterapien bygger altid på en grundig samtale og interview, hvor klienten fremlægger sine problemstillinger samt ønsker og mål for terapien.

Jeg anvender hypnoterapi ved eksempelvis:

  • Stress og andre belastningstilstande
  • Tristhed og modløshed
  • Krise og sorg
  • Livskriser
  • Lavt selvværd, utilstrækkelighedsfølelse
  • Angst
  • Depression
  • Personlig udvikling
  • Afgrænsede problemstillinger som rygestop, flyskræk, eksamensskræk

Listen er ikke udtømmende, har du noget andet du gerne vil arbejde med, er du også meget
velkommen til at kontakte mig.

Ring på telefon 22 35 54 72 eller skriv til psykolog@maritamortensen.dk

Marita Mortensen

Autoriseret Psykolog